Klimopleidingen voor docenten LO

Bent u of uw vakgroep op zoek naar een  opleiding op het gebied van klimmen dan denken wij graag met u mee!

We hebben een breed aanbod. Van de complete, erkende opleiding Sportklimbegeleider Onderwijs (SKBO) tot het verzorgen nascholingen, workshops of clinics.

Heeft u al ruime kennis en ervaring dan maken we graag, samen met u of uw vakgroep, een scholing op maat.

Onze SKBO opleiding vindt u ook binnen het na-scholingsprogramma op de website van de KVLO.


Sport Klim Begeleider Onderwijs (SKBO)

De opleiding Sportklimbegeleider Onderwijs (SKBO) is een door de NKBV, KVLO en ALO’s erkende basisopleiding met als doel het op een veilige aantrekkelijke wijze aanbieden van (sport)klimmen binnen uw lessen lichamelijke opvoeding.

Op landelijk niveau zijn inhoud en einddoelen van de opleiding vastgesteld en past SKBO binnen de opleidingsstructuur van de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV). Na het behalen van het certificaat SKBO kan indien gewenst worden ingestroomd binnen de opleidingsstructuur van de NKBV.

De opleiding SKBO bevat naast methodisch- didactische inhoud ook informatie over klimtechniek, materiaalkunde, risicomanagement & aansprakelijkheid en spelvormen. De opleiding wordt afgesloten met een kennis- en vaardigheidstoets.

De omvang en duur van de standaard SKBO-opleiding omvat 8 bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast dient rekening gehouden te worden met zelfstudie. De ervaring leert dat dit sterk afhankelijk is van de voorkennis en -kunde van de deelnemer. 

Bij een brede, recente ervaring is het mogelijk om samen met u en/of uw vakgroep afgestemd op uw voorkennis en ervaring. Bij twijfel kan een praktische intake deel uitmaken van het vaststellen van uw startniveau.


Sportklimmen: clinics en workshops

Heeft u een specifieke scholingswens? Wij maken graag een aanbod op maat!

Op basis van uw vraag maken wij een scholingsaanbod van een dagdeel of een opeenvolging van bijeenkomsten. Dat kan bij u op school of in een klimhal van een van onze partners. Heeft u een klimaccommodatie in uw omgeving waar we welkom zijn dan is ook dat mogelijk.

Ter inspiratie vind u een aantal mogelijke thema’s:

– moderne zekeringsmiddelen en -methoden

– risicomanagement & materiaal onderhoud

– klimtechnische scholing

– speelse klim- en bouldervormen

– klimmen met een mentale en/of fysieke beperking

– route bouwen

– coaching on the job; ontvang waardevolle feed-back, tips en tricks voor, tijdens en na uw gymles of klimtraining.

– ook verzorgen wij indien gewenst de periodieke keuring van uw klimmaterialen volgens de ARBO richtlijnen.

 


Aanbod voor uw vakgroep én de individuele docent

Voor specifieke scholingsvragen van uw vakgroep maken we graag samen met u een aanbod en cursusplanning op maat. Neem hiervoor s.v.p. contact via de contactpagina.

 

Regelmatig ontvangen we verzoeken van individuele docenten die willen deelnemen aan een opfriscursus (mocht je al gecertificeerd zijn) of het gehele SKBO traject.

Omdat het bij individuele inschrijving bijzonder lastig blijkt om met ieders lesrooster rekening te houden zijn de  de planning meestal in de avond-uren en/of op de zaterdag. Ons actuele (individuele) cursusaanbod vindt u hier onder.

Opleiding SKBO

Voorjaar 2022*
Eindhoven – Tilburg – Utrecht**
 
Gestart

Prijs:  

(minimaal aantal deelnemers is noodzakelijk i.v.m. lesgeef-opdrachten)

** exacte locatie in overleg met deelnemers. Kan eventueel ook geheel of gedeeltelijk een accommodatie van een school van een van de deelnemers zijn (indien geschikt). 

Opleiding SKBO

Najaar 2022*
Eindhoven – Tilburg – Utrecht** 
 
Op de woensdagen van 16.30-19.30u* op 28/9, 5/10, 12/10, 19/10 en 2/11, 9/11, 16/11 en 23/11

Prijs: op aanvraag 

(minimaal aantal deelnemers is noodzakelijk i.v.m. lesgeef-opdrachten)

* in overleg met de deelnmers kan tijdstip aangepast worden

** exacte locatie in overleg met deelnemers. Kan eventueel ook geheel of gedeeltelijk een accommodatie van een school van een van de deelnemers zijn (indien geschikt). 

Opfris en nascholing
Najaar 2022*
Eindhoven – Tilburg – Utrecht**
 

10 september 2022; Tilburg (9.00-12.30) 

14 oktober 2022; Tilburg (15.00-18.30) 

 

Mogelijke invulling:

-didactiek rondom klimlessen

-materiaalkunde

-moderne zekeringsmiddelen

-klimtechniek (op maat)

-risico- en materiaalmanagement

-klimonderwijs in het speciaal onderwijs

-onderwerp naar keuze kan natuurlijk ook

 

Prijs: 80€ pp 

(minimaal aantal deelnemers is noodzakelijk)

 

Wat is bij de prijs inbegrepen en wat niet?

De prijs voor de SKBO opleiding en na-scholingen is inclusief: alle klim- en zekermaterialen, deskundige coaching en begeleiding, studiehandleiding, eerste kans van het examen, SKBO certificaat of bewijs van deelname (afhankelijk van karakter opleiding) .

Exclusief: Toegang tot de klim-accommodatie*. We adviseren om een passende ongevallen verzekering (gevaarlijke sporten) af te sluiten. Een eventuele herkansing van een examen kost 75€ per examen.

 

* locatie en accommodatie in overleg met de deelnemers. Indien gewenst kunnen we een passend aanbod aanbieden via een van onze partners. Heeft u zelf de beschikking over een passende klimaccommodatie dan is dat natuurlijk ook mogelijk.


Service & advies voor de docenten LO

Heeft u of uw vakgroep specifieke vragen op het gebied van uw klimaccommodatie en of uw klimmaterialen?

Wij verzorgen indien gewenst voor u, geheel onafhankelijk, de periodieke inspectie van uw klimmaterialen volgens de actuele normen van de wetgeving. De inspectie is op het niveau van professioneel gebruik en voorzien van een helder inspectierapport. Materialen die niet meer aan de normen voldoen worden uit de roulatie genomen. Wij verkopen geen materialen en hebben hierin ook geen belangen.

Heeft u plannen voor het bouwen of inrichten van een (nieuwe) klimwand? Wij denken vanuit onze praktijkervaring in het onderwijs graag met u mee bij het plannen en inrichten van uw accommodatie!