Opleidingen en trainingen voor de IML

Bent u en/of uw (toekomstig) collega International Mountain Leader (IML) en/of Bergwanderführer of wilt u dat worden? Dan hebben we wellicht interessante opleidingen of trainingen voor u. Ook gemotiveerde bergsporters die geen ambitie hebben om IML te worden zijn welkom bij deze trainingen en modulen. 

Heeft u zelf een leervraag dan maken we graag een aanbod op maat!

 

Hierbij ter inspiratie enkele mogelijkheden:

– verkennen en ontdekken van het beroep International Mountain Leader(IML): is het iets voor mij? Wat houdt het beroep in, wat kan ik verwachten, hoe sta ik er voor (wat beheers ik al en wat nog niet of minder)?

– trainingen en adviezen voor de intake IML opleiding: fysieke trainingen mbt touwvaardigheid, oriëntatie etc. maar ook hulp bij het samenstellen en realiseren van je tochtenlijst.

– trainingen voor navigatie en micro navigatie (theorie en/of praktijk)

– alpine methodiek en didactiek (theorie en/of praktijk)

– sneeuw- en lawinekunde (theorie en/of praktijk)

– alpine touwtechnieken voor de IML (basisniveau, maar ook voor de expert IML)

– alpine-weerkunde (theorie en/of praktijk)

– tocht- en groepsleiding (führungstechniek)in de bergen (praktijk)

– risicomanagement en Medic First Aid opleidingen

Voor alle trainingen geldt: aanbod op maat ( inhoudelijk, planning, budget, groep/individueel)

 


Materiaalinspectie voor de professionele IML

Vanzelfsprekend staat u als professional voor veiligheid en kwaliteit. Het juiste materiaal is daarbij een belangrijke schakel.

Vooral bij professioneel gebruik is het belangrijk dat uw klimmaterialen en valbeveiliging aan de wetgeving voldoet op het gebied van zorgvuldigheid, onderhoud en kwaliteit. Jaarlijkse inspectie is daarbij de richtlijn vanuit de overheid. 

Onze periodieke inspecties zijn onafhankelijk voldoen aan de wet op de arbeidsmiddelen en PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen)

Vanzelfsprekend ontvangt u een inspectierapport.