Klimopleidingen voor ALO-studenten

Ben jij op zoek naar een opleiding op het gebied van klimmen zodat je tijdens de lessen LO met de kinderen veilig aan de slag kunt? En/of wil je jezelf onderscheiden op de arbeidsmarkt?

Voor ALO-studenten hebben we een traject op maat!

Ben je in de eindfase van je studie of kort geleden afgestudeerd (uiterlijk twee jaar)?Heb je ruime klim- en zeker ervaring en voor de toetsen basis klim- en zekeringstechnieken en is je klimtechnische-vaardigheid op een voldoende niveau (tenminste 5e graads soepel kunnen klimmen)? Dan kom je in aanmerking om een verkort traject te volgen! 

In grote lijnen kun je ongeveer een 7,0 voor de module klimtechniek en een voldoende (6,0) voor de overige modulen van je ALO-opleiding aanhouden. 

Heb je op jouw ALO een andere opbouw en toetsing gehad, en/of twijfel je over je instroomniveau? Neem dan even contact op dan checken we dat samen vooraf


Sport Klim Begeleider Onderwijs (SKBO)

De opleiding Sportklimbegeleider Onderwijs (SKBO) is een door de NKBV, KVLO en ALO’s erkende basisopleiding met als doel het op een veilige aantrekkelijke wijze aanbieden van (sport)klimmen binnen uw lessen lichamelijke opvoeding.

Op landelijk niveau zijn inhoud en einddoelen van de oleiding vastgesteld en past SKBO binnen de opleidingsstruktuur van de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV). Na het behalen van het certificaat SKBO kan indien gewenst worden ingestroomd binnen de opleidingsstructuur van de NKBV.

De opleiding SKBO bevat naast methodisch- didactische inhoud ook informatie over klimtechniek, materiaalkunde, risicomanagement & aansprakelijkheid en spelvormen. De opleiding wordt afgesloten met een kennis- en vaardigheidstoets.


Opleidingsinformatie (SKBO) voor studenten

Omdat je een aantal leerinhouden al op een voldoende niveau hebt laten zien kunnen we ietsje sneller door de SKBO-opleiding.

Het accent ligt vooral op de methodisch didactische handelingen en het verantwoorden van de gemaakte keuzes. Dit realiseren we door net als in de reguliere SKBO-opleiding te werken met lesgeef opdrachten en coaching daarbinnen. Daarnaast besteden we aandacht aan belangrijke randvoorwaarden waar je rondom de klimlessen rekening mee moet houden. Ook leer je om op basis niveau routes aan te passen en je materiaal te onderhouden. We sluiten, net als binnen de regulier SKBO opleiding af met een kennistoets.

De omvang van de opleiding omvat 12 intensieve contacturen. De contacturen zijn verdeeld over vier bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast rekenen we met een gemiddelde van ongeveer 16-20 uur zelfstudie. De zelfstudie bestaat uit het uitwerken van lesgeefopdrachten, bestuderen van videofragmenten, artikelen en het construeren van een professionele kennisbasis.

Wat is de prijs?

De prijs o.a. afhankelijk van het aantal deelnemers. Het minimale aantal deelnemers is 4 het maximale aantal is 8 per opleiding.

Hieronder vind je een prijs indicatie bij individuele inschrijving:

4 personen: 345€ p.p

5 personen: 295€ p.p.

6 tot 8 personen: 265€ p.p.

 

Heb je al een groepje? 

Bij inschrijving van 6 tot 8 personen ineens betaal je 235€ p.p.

Heb je een groepje en wil je andere data? Neem dan contact op en bekijken we wat de mogelijkheden zijn!

 

Wat is bij de prijs inbegrepen en wat niet?

De prijs is inclusief: alle klim- en zekermaterialen, deskundige coaching en begeleiding, studiehandleiding, eerste kans van het examen, entree klimaccommodatie, SKBO certificaat.

Exclusief: Je dient zelf zorg te dragen voor een passende ongevallen verzekering (gevaarlijke sporten). Een eventuele herkansing van een examen kost 75€ per examen.

 

Wanneer? herfstvakantie 2021
Eindhoven of Tilburg(09.00-12.00)*

maandag 

dinsdag

woensdag

vrijdag

* tijden kunnen nog iets worden aangepast

 

Wanneer? herfst 2021
Tilburg of Eindhoven (17.00-20.00)*

23 sept 2021 

30 sept 2021

07 okt  2021

28 okt 2021

* tijden kunnen nog iets worden aangepast

 


Wat zijn de mogelijkheden na SKBO?

Na de opleiding SKBO ben je, in combinatie met je ALO-diploma bevoegd en bekwaam om binnen de onderwijscontext klimonderwijs te verzorgen.
 
Mocht je jezelf verder willen ontwikkelen dan kun je doorstromen naar de NKBV opleiding Sportkliminstructeur Indoor toprope en wellicht nog meer…?

Vind je het vooral leuk om je eigen vaardigheid verder door te ontwikkelen volg dan een techniek cursus of ga aan de slag met indoorvoorklimmen en mogelijk zelfs outdoor-voorklimmen (in de rotsen) 

Alle bovengenoemde trajecten kun je volgen bij Via-Alpina 🙂